Začalo play-off !!!

14.05.2012 09:41

Ostuda ze Springfieldu, Cheza bez boje do čtvrtfinále !!! Imperium vrací úder, aneb konec akademického jara !!! Gladiátoři probudili "snící počítající" DrýmTým, tohle je play-off, rovnice nevyšla !!! Predátoři srazili Barborku do kolen !!!

Teprve tuto neděli začala ta pravá soutěž ! Rozjelo se play-off !! Teprve teď se láme chleba, rozhoduje se o úspěchu a neúspěchu, teprve teď začíná Pohár Šampiónů. Zapomeňte na základní část a boje ve skupinách, teď se dělí zrno od plev.

A začalo se pěkně z ostra. Ikdyž, začalo.... Hurikáni ze Springfieldu, ústy svého (rádoby)managera, odsoupili ze soutěže a kontumovali zápas ve prospěch Chezy. "Povedený" Houmrův kolaps-zářez přišel v "pravou" chvíli. Nic jiného než vlastní gól mě nenapadá. A nic jiného než titul "Ostuda jara" Hurikáni nemohou čekat.

Ve druhém zápase předkola na sebe narazily Academiky a Impéria. Zatímco Aca proplouvala základní částí hladce a prala se s Grafem o první flek ve skupině A, dokonce ji mnozí "odborníci" pasovali za kandidáta na zisk poháru (nikoli upovídaný "prorok" Balda). Imperium proklouzlo do předkola doslova na poslední chvíli. Základní část se jim výsledkově zrovna dvakrát nepodařila. Ale jak už se mnohokráte potvrdilo, všechno se během play-off maže a začíná se úplně od začátku. Ve svižném, kvalitním a vyrovnaném zápase bylo stále živo a divák se rozhodně nenudil. Ač Aca vedla po první půli 2:1 a vše nasvědčovalo tomu, že do čtvrtfinále proklouzne ona, v průběhu druhého poločasu dokázalo Impérko zvrátit zápas a nakonec kormidlem postupu otočit na svou stranu. Pro akademiky tak sezona končí velmi smutně. "Holohlavý démon" už neřádil, došel mu dech. Nezopakoval hattrick ze vzájemného zápasu během základní části. Navíc spoluhráči tropili až neakademické chyby. Takový Milan Parpel namazal hned dvakrát a neomylně poslal Imperko do tutovek jak hrom. A možná hledá dres soupeře ještě dnes cestou na autobus....

K dalším boji o postup svedl osud a výsledky základní části proti sobě ambiciózní DrýmTým a v klidu hrající Gladiátory. Snílci si hodně věřili. Hodně počítali a kalkulovali. Nejschůdnější cesta, dle propočtů, vedla přes gladiátoří arénu. bohužel, s čím patrně v Drýmu nepočítali, byl poněkud slabší den gólmana Standy a také více zkušeností na straně soupeře. Přesto Drým neodehrál špatné utkání. Troufám si tvrdit, že jedno z nejlepších v této sezoně. Žádný řecký beton strýčka Rehagela, žádné hraní na náhodu. Na začátku druhé půle Gladiátory zle zatlačili do defenzívy a dlouze obléhali jejich tvrz. Bohužel to tak ve sportu chodí, vyhrát a postoupit může jen jeden. Drým nedal gól. Z převahy nevytěžil nic. Gladiátoři přidali 3. gol a bylo rozhodnuto. Prohra , ikdyž se vztyčenou hlavou, bolí. Nevím jak si to u Drýmu zase všechno pěkně spočítají a prokalkulují, až se bude z hlav kouřit....Přesto se nikdo nemusí za nic stydět a sezonu mohou hodnotit jako vydařenou. Jestli jim ovšem vyjdou všechny rovnice...

V posledním zápase o postup do čtvrtfinále čekal tým Predátorů další premiant v play-off, Barborka. Ta konečně překročila svůj stín a na úkor PodboBulls postoupila do předkola. To je sám o sobě historický týmový úspěch a překvapení jara. Přesto kluci asi pomýšleli ještě o trochu výš. V derby "spolupařmenů a spolukaličů" se necítili být vůbec outsiderem. Zápas byl také vyrovnaný. Ale jen do prvního gólu. Pak byl na hřišti už jen jeden pán, který si postup pohlídal.

 

Zpět

Vyhledávání

© Unio liga 2009 - 2014