II.

18.10.2010 12:50

Před zahájením bojů o Dračí pohár jsme položili managerům všech týmů UNIO ligy otázky, které Vám pomohou nahlédnout do kuchyně každého z nich.

S jakým cílem jdete do nové sezony podzim 2010 ?
Jakých změn doznal váš kádr během letní pauzy, popř., jaké posily jste přivítaly ???
Jaké vůbec bylo léto ve vašem týmu ????
Jak se těšíte na změny v UNIO lize ??? A co jim říkáte????

Milan Koza Divoká Kozler - DrýmTým:

1) Bude to pokus „urvat“ jiné místo než 11té. Podzim bude sloužit zejména ke stabilizaci kádru, souhře a nacvičení herních situací. Vyšší cíle si necháváme na jaro. Toť názor trenéra. Manažer však předpokládá, že jeho hvězdný tým naprosto suverénně převálcuje veškeré soupeře, kteří se jim postaví do cesty a to včetně Santosu či o něco slabších Raptorů.

2) Jsme nový tým, ale polovina kádru prošla týmem Santosu (některá individua i jinými týmy), takže se vlastně o úplné nováčky nejedná. Posil, které dosud Unio ligu nehrály, je několik. Pokud začneme v útoku, tak je třeba zmínit se o úderném Drogisovi, typologicky hráč velmi podobný o něco známějšímu Lukáši Hartigovi. V záloze bude nastupovat Milan Kozler známý spíš jako „Koza divoká“. Takže obrany soupeřů by se měly mít na pozoru, i když je třeba dodat, že tento hráč výborných kvalit nachází své místo přeci jenom více v kanceláři než na trávě. Obrana bude posílena o Martina Wágnera známého pod přezdívkou dědek nebo Márv, jehož urputnost a neznalost lítosti podrží náš tým v každé krizové situaci. Největší posilou se jeví příchod výborného gólmana Jakuba Šíra, který již před mnoha lety začal svou kariéru jako golman in-line hokejového týmu Dukla Dukelská, kde získal ty nejcennější žkušenosti.   

3) Léto proběhlo ve znamení příprav na novou sezónu. Hlavním úkolem bylo zaměřit se na bývalé hráče týmu FC Santos, jež nedosahovali fyzických ani technických schopností, jež požadoval manažer. Naštěstí motivace z nastávající vítězné sezóny zapůsobila a tým potil každý trénink pot a krev, aby mohl z každého zápasu odcházet s tím nejlepší možným pocitem.  Myslíme, že hráči Santosu se konečně naučili hrát a místo v našem týmu si dokázali najít i přes počáteční strasti. Na několika akcích byl utužován kolektiv. Proto hlavními zbraněmi našeho týmu je jeho týmový duch a pracovitost podporována především pozitivní motivací ze strany funkcionářů, ať už jde o manažera Kozu, kapitána Drogise, či trenéra, stratéga, maséra, sekretáře, mluvčího, zdravotníka, předsedu představenstva a nevýkonného ředitele ,,Drým týmu“ Benita Flor Benyho.

4) Některé změny jsme sice nepřijali s radostí (systém 4+1), ale jsou stejné pro všechny a každý zápas začíná za stavu 0:0. Věříme, že přípravu na novinky jsme do našeho programu zahrnuli dostatečně, a proto se nenecháme zaskočit žádným ze soupeřů, kteří ještě netuší, jaké peklo s námi prožijí. Věříme, že celá podzimní sezona proběhne v duchu fair play a soupeři se vzmůžou k podání alespoň trochu přijatelným fotbalovým výkonům.

Lukáš Hari Harag - FC Powa:

1) FC Powa vstupuje do nové sezony podzim 2010 s cílem zahrát si dobrý fotbal a pokusit se zopakovat dobré umístění z minulého ročníku základní části. Naopak by se chtělo vyhnout slabších chvil, jako tomu bylo například v play-off.                                                  

2) V přestávce nás bohužel musel ze zdravotních důvodů opustit  Bury Bureš. Dále z týmu vypadl z nespecifikovatelných důvodů brankář Lakatoš. Jako náhrada na post brankáře přišel nakonec Petr Cipra a tým doplnil ještě mladý Janoušek z exotického Peru. Změna v týmu proběhla také na postu managera, když odmítl dále pokračovat v této funkci Jakub Rázek. Této funkce se ujal Lukáš Harag.                                                                                           3) Během letní pauzy se pár hráčů zapojilo do společného kempu FC Santos a nově vzniklého Drým týmu. Část družstva odehrála také turnaj v malé kopané v Dobroměřicích. Hráči se jinak připravovali zcela individuálně podle předem připraveného plánu.                

4) A jaké jsou v týmu ohlasy na změny pravidel???  Tým FC Powa uvítal zejména snížení počtu hráčů na 4+1 při zmenšeném hřišti. Dále se jeví jako ideální triumvirát rozhodčích, jelikož rozhodčí David z Penny alias Muff pískal často pod nátklakem „velkých“ týmů, což několikrát rozhorčilo nejen hráče a funkcionáře Powy.

Karel Kódl Tesi Tesař - SK GRAFO Liběšovice:

1) Překvapit a zamotat (ne sebe) to je náš cíl!

2) Kádr doznal velkých změn. Z teamu, který hrával vesnickou ligu zůstali jen Tesař, Sklenička, Veselý a pokladník Hofman.
Posily o kterých jsme ani nevěděli, že je máme jsou Buben a Sivák.
Přestup z Unionu Libořice nahlásil Tó´th.
Přestupy z AC Kachna Blšany jsou tři Vízek, Záruba, Jančík a na dobré cestě je i podepsání kontraktu se Zdenkem Boromylem Indadružstevkou Poborským.
No a z líhňe našich nadějí jsme si vytáhli Vostřela, Kadeta a Tokoše.

3) Příprava se povedla. Náš obnovený team prohrál s vysoce favorizovaným AK Blšany na jeho hřišti po chybě v obraně 1:0.

4) Těšíme se na Unio ligu celkově!

Zpět

Vyhledávání

© Unio liga 2009 - 2014