8.kolo

01.11.2010 08:32

V 8.kole nás čeká další porce zápasů, která ukrojí opět kus podzimního koláče UNIO ligy, na jehož konci čeká na vítěze Dračí pohár. K trofeji mají nejblíž zatím bezchybní Gladiátoři. Ti však budou v tomto kole odpočívat, neboť si svůj zápas s Chezou, odložili. Poslední určitě zůstanou po tomto kole Ručičkáři, Ti mají volno. Ostatní týmy čeká konfrontace na hřišti. Zajímavý jistě bude boj "o středozem". Kluby ze spodní poloviny tabulky se pomalu a jistě derou nahoru(Liběšovice, Academica, 1.FC Barborka) a tlačí se na týmy "z klidného" středu(FC Santos, FC Powa). Liběšovice jdou na Santos, dělí je 3 body, a Barborka nastoupí proti Academice. Je dělí v tabulce dokonce pouhý bod.

10:00 DrýmTým - Raptors

po prohrané bitvě "o prales" odpluli "bobříci" po řece snů a nikdo přesně neví v jakém rozpoložení dohrají zbytek sezony. Zda-li bude zdráv Kuba Sejr a v jaké roli na vše bude dohlížet Hřebenny Beny. Každopádně tradiční zbraně DrýmTýmu, bojovnost a nasazení, patrně budou využívány i v dalších zápasech UL a to až do jejího konce. Raptoři zdá se , vyprázdnili marodku a tým znovuobjevil střelce Jajdu. Stále mají druhou nejlepší obranu v lize. Jen s koncovkou jsou poněkud větší problémy než v minulých sezonách. Uvidíme jak si povedou v zápasech proti bojovnému DrýmTýmu.

10:40 GRAFO Liběšovice - FC Santos

GRAFO najelo na vítěznou vlnu. V posledních dvou zápasech brali 6 bodů a rázem se odpoutali ze dna tabulky. V obou porazili soupeře, ketrý se jim již notně vzdálil. Powu a Academicu. Teď je čeká Santos. Ten má jen o 3 body víc a vzájemný souboj bude jistě velice zajímavý a naprosto vyrovnaný. GRAFO se tradičně schází v plné sestavě a když hráči omezí konzumaci alkoholických nápojů den před i v den utkání, může se jim podařit náskok oněch 3 bodů smazat. Santos nebude mít lehkou "práci". U něj tisíckrát platí to, že zahraje tak jak se sejde a jestli dorazí jejich top hráči, nasyslení managerem a sekretářem do týmu ještě v závěru přestupového období. Santos smetl Academicu, ale vzápětí ve vyrovnaném zápase a možná vůbec nejlepším jaký kdy hrál, podlehl Raptorům. Na oba zápasy se sešel. Pak následovalo vydřené, na pokraji zhroucení, vítězství nad Ručičkami. To se sešel jentaktak. V minulém kole v bitvě "o prales" porazil DrýmTým 3:1. Ale zda-li bude v plné sestavě neví ani sám Ježíš, vypínající se na kopci Corcovado nad Rio de Janeirem, bdíc nad tou fotbalovou zemí, Brazílií.....

11:20 1.FC Barborka - Academica

Další souboj v bitvě "o středozem". Oba týmy dělí pouhý bodík. Academici trochu podivně ztratili zápas s Liběšovicemi, když vše nechali na traverze Parplovi, ten ale sám na vše nestačí a potřebuje podporu všech spoluhráčů. Nejlepší střelec UNIO ligy má na svém kontě doposud 12 branek a nic nebrání tomu, aby svůj golový účet ještě nenavýšil. Proti Barborce bude mít další příležitost. Musí se ale přidat další "pera a kružítka" a jedině společné "gaudeamus igitur", dotlačí akademiky k bodovému zisku. Devízou Barborky je právě kolektivní výkon. Ten předvedla i v posledním kole proti Powě a bylo to pro ni již 3 výhra v sezoně. Připomeňme, že v té prémiové, jarní, získalo mužstvo Barborky bodů 7(za 2 výhry a 1 kříž). Svůj jarní stín tedy již překročili a opět se potvrzují slova managera PodboBulls, Fíši, že liga se vyrovnává a boj o body je rok od roku těžší.

 
12:00 PodboBulls - FC Powa

Po černém víkendu čeká Bulls další těžká zkouška. Po dobrém rozjezdu přišel šok a sen o titulu se povážlivě vzdálil. Bulls to již nemají ve svých rukách, ba co víc, musí bojovat s Raptory o "své" druhé místo. Po černém víkendu spadli až na 3. pozici, což je nejhorší umístění v dějinách klubu. Šanci na reparát mají hned v tomto kole proti nevyzpytatelné Powě. Jak se povede motivovat Fíšovi svůj mančaft je otázkou a těžko můžem hádat výseldek. osobně si myslím, že Bulls Powu smetou. Ta si počíná značně nezodpovědně. Jednak noc před zápasem, ale i přímo během něj. Co je platný drtivý závěr, kdy svého soupeře nepustí ani za půlku, když během laxního začátku nechají soupeře vybudovat si dostatečný náskok. Proti Bulls to ale může být jiné. S jídlem a se sílou soupeře roste chuť a třeba bodou chtít Powáci odčinit jarní debakl 1:11 a zvlášt se namotivují. A třeba i koncetrují. Celý zápas. Uvidíme.

 
zápas Cheza - Gladiátoři byl odložen
Zpět

Vyhledávání

© Unio liga 2009 - 2014