7.kolo

01.11.2010 08:32

PodboBulls zažili hodně černý víkend. "Tak zakaljalas stal". V jejich případě se ovšem ocel nezakalila, shořela jak papír. Nejprve je zaskočili v úvodním utkání Gladiátoři(1:3) a v dohrávce 6.kola i Cheza(3:3). Ta si nakonec vyrovnávací gól, minutu před koncem, "musela" dát ještě sama. Místo 6 bodů, vedení v tabulce a rázném vykročení za Dračím pohárem, mají po dvou víkendových zápasech pouhopouhý bod, okupují až 3.pozici a na cestě za Dračím pohárem se spíše pěkně zasekli na místě. Gladiátoři si vítězstvím nad býky upevnili vedoucí příčku a sám nevím co by se muselo stát, je-li to ještě vůbec možné, aby letos o Dračí pohár přišli. Na druhé místo poskočili Raptoři. Povinná výhra nad Ručičkami, byla orámována návraty Plíška a Kaňe, ale hlavně střelce Jajdy. Ten se trefil po delší době hned 2x. Historicky 1.Pralesní derby UNIO ligy mnoho fotbalové krásy nepřineslo. Z pralesní šedi si body odnášejí Santosáci. Tabulkou dál stoupají Liběšovice. Zaznamenali druhou výhru v řadě. Tentokrát si na GRAFO nepřišly "pera a kružítka". Akademiky táhne nejlepší střelec UNIO ligy, "Traverza" Parpel. Ovšem jeho dva góly na body tentokrát nestačily. Překvapivou výhru slaví 1.FC Barborka. Po hluchém období a tápání se "bramboráci" semkli a hned to odnesla Powa.

Gladiátoři zkrotili Býky

Gladiátoři - PodboBulls 3:1  - již první "lahůdka" býkům hodně zhořkla. Ne však přítomným divákům. Zápas byl vyrovnaný a musel se líbit. Jak všem nezávislým, tak fotbalovým fajnšmekrům. Co rozhodlo, byla houževnatost Gladiátorů a precizní obranná hra praktikovaná celým týmem a všemi hráči. Všichni bez výjimky "jezdili" celý zápas nahoru dolu a nevypustili jediný souboj. Okénka v obraně PodboBulls potrestali 3 brankami. Nejprve se hlavou trefil Jirka Denk, nutno dodat, že zcela sám a nikým neatakován, druhý gól přidal Fanda Kováč. Je třeba říci, že Bulls se snažili. Celý zápas. A ani za nepříznivého stavu neházeli rohy do žita. Bojovali až do konce. A sám bůh ví, jak by se zápas vyvýjel, kdyby Mára Kůra za stavu 0:1, proměnil svou velkou šanci. Žel, v neděli bůh nebyl ani býk, ani borovec. Šance zůstala nevyužita a gólman Gladiátorů, Petr Kratina, si připsal další zákrok na cestě za titulem. PodboBulls se dokázali prosadit až za stavu 0:3. Střelcem byl Luděk Burýšek. To však byla už jen býčí píseň pro labutě. Býci se více již nedokázali prosadit. Celý zápas se snažili dobývat obranou tvrz Gladiátorů a na závěrečný tlak jim už mnoho sil nezbylo. Gladiátoři pokračují ve své spanilé jízdě. A z cesty si odklidili dalšího těžkého soupeře a úhlavního soka. O Dračí pohár je může připravit již jen vlastní maxichyba.

Switch off Powa

FC Powa - 1.FC Barborka 2:3  - jako vypnutá působila Powa, resp. její hráči po značnou část zápasu. Obzvláště v tom vynikal, jindy tahoun mančaftu, a technikou udivující, Milan Hrbajs Hrbík. Působil dojmem, že nejenže neví, že je na hřišti, spíše , že neví, kde vůbec je....Bezcílně bloudil po ploše a ani se nasnažil, naštěstí, příliš zapojovat do hry. Korunou bylo jeho nasazení do branky. Naštěstí pro Powu na pouhé 2 min. Ale i to je stálo, možná, body. Za jeho kralování v brance, dostala Powa gól, který se v celkovém součtu zápasu jeví jako vítězný. Spící a mátožnou Powu dokonale zaskočila Barborka. Konečně zastavila výsledkový propad a po několika porážkách v řadě, bere 3 body. Možná trochu překvapivě, ale kdo zápas viděl, musí říci, že vůbec ne nezaslouženě. V závěru sice byla pod drtivým tlakem Powy, ovšem ten stejně jako v kole minulém, proti Liběšovicím, vyšel naprázdno. Powa tak doplácí na poněku vlažnější a bohorovné začátky. V závěrečném tlaku ovšem Barborku hodně podržel jejich gólman, Vojtěch Peksa. Ten je prý v hledáčku Raptorů pro jarní sezonu(toto je správa pro Santos a jejich hamižnou generalitu, aby nezaháleli a koukali taky něco dělat,  :-)).

"Traverza" sám na vše nestačí, GRAFO slaví 2.výhru v řadě, 1.ČK podzimu

Academica - GRAFO Liběšovice 2:5  - 2 góly Traverzy Parpla, vůbec první červená v podzimní části a 3 body pro Liběšovice. Martin Parpel gólově táhne Academicu, přestože dal jen půlku své obvyklé "dávky", pouhé 2 góly, bohužel sám na vše nestačí. Ostatní spoluhráči ho zatím příliš nepodpoří. I proto vyšla Academica v tomto zápase bodově na prázdno. Liběšovice daly po 2. za sebou 5 branek a po 2. to stačilo na zisk 3 bodů. Hattrickem se zaskvěl "Boris" Poborský, 2 góly přidal Hrneček Sklenička. Přiblížili se tak na rozdíl jediného bodu právě za "pera a kružítka". Příští týden čekají mužstva středu(Aca, Barb.,Liběš, San) další zápasy "o všechno" v přímém konfrontačním souboji. Academica nastoupí proti Barborce a Liběšovice "hostí" FC Santos. I o střed tabulky je tedy velká mela a každý může porazit každého. Kdo jedno kolo zazáří jak kometa, to další může zhasnout jako svíčka. Bitva o "středozem" již začala a nikdo neví jak to vše může dopadnout a kdo nakonec získá "prsten vládce středozemě". A kolem osudu ještě nakonec může otočit Glum-Muff z pozice rozhodčího......  

Vládci pralesa jsou indiáni z Velký Huby, El braziliáno trvalo jen pár minut

FC Santos - DrýmTým 3:1   -  jak na CopaCabána si připadali v úvodních sekundách natěšení diváci historicky 1.pralesního derby. "Souboj o prales" mezi Indiány z Velké Huby a bobřími hochy od Drým řeky, zahájili oba týmy vskutku po brazilsku. Míč létal vzduchem z nohy na nohu, tu na hlavu a na stehýnko, nechyběla prsíčka, či patička.... Ekvilibristika za niž by se nemuseli stydět ani účastníci soutěže prales má talent.....Bohužel ono brazilské pohlazení, El braziliáno, trvalo jen několik úvodních vteřin(asi 20). Pak brazilské slunce vystřídala pralesní šeď a česká kosa. V brance bobříků tentokrát chyběla tradiční opora, Kuba Sejr(gólman jenž je v hledáčku Raptorů :-)), kterou nahradil sám pionýrský vedoucí mistr Hřebenny Beny a v poli, snad nachlazený, Pavel štokrdle Stecker. Jinak byli bobříci kompletní, včetně Kozy a Drogyse....Naproti tomu indiáni "velkohubě" hlásili plnou soupisku. Kompletní úderná, již trojice, nikoli svatá, ReiserKárBugyna, i s pohmožděnými krčními obratli nastoupivší Hajňas, úřednická dvojka MikiLuk, padající-klouzající Míka Pavel a návrat Lasie, reprezentoval jeden z bří Lasassů....Síla kádru indiánských bojovníků nakonec rozhodla, že v pralese bude letos vládnout kmen "Velká Huba". Bobříci si musí ještě počkat a jejich sny pro tentokrát odpluli po řece..... Nikoli však do věčných lovišť....

Návrat střelce a gól branaře Bláhy

FK Raptors - Ručičky 5:2 - návraty Plíška a Kaně a hlavně střelecké probuzení Jajdy a gól Vendy Bháhy, vůbec 1.gólman v UL, který vsítil branku. raptoři si vypracovali spoustu šancí. Skoro jak za starých časů. S jejich proměňováním však zůstali v letošní sezoně. Návrat jako hrom si mohl osladit Kaň. Který mohl skorovat hned 2 x během úvodních minut. Bohužel dlouhá pauza zanechala na starých raptořích kostech patrně více šrámů a tak oba pokusy skončili na houževnatých obráncích Ručiček. To už ale Raptoři vedli 2:0. Trefili se Jajda a pak i Šperglini. Pak se dočkali i Ručičky, Pešek Zd. snížil na 1:2. Na zahazování šancí se už namohli dívat oba gólmani. Nejprve Raptor Venca Bláha přes celou délku hřiště překonal vyběhnuvšího gólmana Ručiček a záhy po té si tento neštastník pustli za svá záda tu nejpomalejší malou domu jakou svět neviděl.....Chyba zvaná "hokejka na zemi" se stala osudnou nejen jemu, ale i týmu Ručiček. Zápas byl tímto prakticky rozhodnut a Raptoři si vítězství již pohlídali.

Zpět

Vyhledávání

© Unio liga 2009 - 2014