6.kolo

24.10.2010 17:33

Gladiátoři si před těžkými zápasy upevnili pozici na špici tabulky. Hned v příštím kole je čeká "finále" s PodboBulls, v těch dalších pak ještě nevyzpytatelná Cheza a agilní Powa. Bulls se rozhodli odpočívat a oba veledůležité zápasy odehrát v jednom dni. Příští týden je čekají jak Gladiátoři, tak odpoledne odložený zápas s Chezou. Dál tabulkou stoupá Academica. Další 3 body si připsala po "povinné" výhře nad DrýmTýmem. Také Santos se pomalu, ale snad i jistě, odpoutává od spodních pater a míří ke klidným vodám středu tabulky. Premiérovou výhru v UNIO lize slaví nováček z Liběšovic. Se štestím udolal Powu. Ta v závěru nedala penaltu. DrýmTým se cítil na 6 bodů, ale po dvou zápasech (Academica+dohrávka 5.kola s Powou) vyšel naprázdno a skore 2:9. Na dně, bez bodu, stále zůstávají Ručičky.

Santosu došel dech, Ručičky sahaly po bodu

Ručičky - FC Santos 3:4  - Oba týmy se sešly "tak akorát". Santosu chyběl překvapivě Reiser, patrně zapíjel neblahý výsledek komunálních voleb, Ručičkám zase Pavel Horáček. Zápas začal svižně a dlouhou dobu byl naprosto vyrovnaný. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a rušno bylo před oběma brankami. Za Santos se o to staral především agilní Lukáš Bugyna Imríšek, za Ručičky Zdeněk Pešek společně s Petrem Richterechem a Tomášem Fořtem....Smírně 1:1, skončil i 1.poločas. Branky dali Imríšek a Richtarech. Ve 2.poločase Santos nejprve vyučoval Ručičky v proměňování šancí, které si získával z rychlých protiútoků. Hned 3 kontry proměnil a odskočil soupeři na 4:1. Zdálo se, že rozdíl bude dostačující a zápas je prakticky rozhodnut. Navíc Santos trestuhodně zahazoval další obrovské příležitosti. Hned 3x šli jeho hráči ve dvou, resp. ve 3 na samotného gólmana. Jednou zakončili akci střelou do tyče(Gonda), po 2. zkazila zakončení špatná přihrávka. Na po 3. "vymysleli" santosáci akci tak "dokonale", že místo zakončení uháněli na jejich bránu hned 3 osamocení hráči soupeře, kteří se před tím rezignovaně odmítli vrátit pomoci svému gólmanovi......Málem se tento bohorovný přístup Santosu nevyplatil. Po odstoupení Bugyny ImryImríška, Santos doslova "odešel". Herně i fyzicky. Ručičky se chopily otěží zápasu a zle zatápěli Santosu ve vlastním pralese. Chvílemi byli indiáni mačkáni doslova jako citron.....Nebýt mnohdy zázračných zákroků Hajňase v brance Santosu a vychýlené mušky ručičkářů, bylo by s pralesními indiány zle nedobře. Naštěstí pro ně, s vypětím všech sil a na pokraji fyzického zhroucení, vítězství v poměru 4:3, uhájili. 

 

Skalda tipoval 6 bodů ze dvou zápasů, Academica zrodila střelce a jde nahoru

DrýmTým - Academica 0:5 - poněkud jasná záležitost byla ze zápasu patrně dvou nejopilejších týmů 6.kola. Cheza měla volno, Liběšovice se překvapivě v sobotu večer "šetřily", tak  primát "pivrnec víkendu" zcela jasně a zaslouženě připadl oběma týmům, které "naštěstí" svedl los 6.kola proti sobě...Zápas toho moc nenabídl. Fotbalem šetřily oba týmy. Za zmínku stojí jen zrození střelce v řadách akademiků. Martin traverza párpalet Parpel, již druhé kolo po sobě vstřelil 4 branky v zápase a s celkovým počtem 10-ti gólů, se dělí o 1. místo, s Jiří Volfem, v tabulce střelců. Academici stoupají vzhůru a zaznamenali již 2. vítězství po sobě. DrýmTým i přes předpovědi, Skalda přesvědčoval, že si jdou v tomto kole,pro 6 bodů(+ dohrávka s Powou), bodově vyšel naprázdno a jen díky senzačnímu vítězství nad Chezou nejsou na posledním místě. Toto vítězství má teď doslova cenu zlata.  

 

Liběšovice slaví 1.výhru, Powu o body připravila neproměněná penalta

GRAFO Liběšovice - FC Powa  5:4  - až v 6.kole získal nováček z Liběšovic první 3 body do tabulky UNIO ligy. Překvapivě porazil ambiciózní tým FC Powa. Ta má opět problémy spíše s docházkou, než s fotbalovým umem a herní vyspělostí. V tom patří Powa na přední příčky. Žel bohu, ne vždy, stejně jako v tomto případě, se sejde plný počet hráčů uvedených na soupisce. Proti Liběšovicím se Powa sešla jentatak, do brány proto musel opět Mára (Lucinky)prcek Kadlec. Powa nebyla rozhodně horším týmem, jen doplatila na absenci střídání a na neproměňování šancí. Stav po 1.půli, 4:2 pro Grafo byl dílem neschopnosti powáků  dát gól a dílem skoro 100% produktivity jejich soupeřů.  Když na začátku 2.půle zvýšilo Grafo na 5:2, zdálo se být rozhodnuto....Ovšem Powa se v závěru vzchopila, začala proměňovat šance a dotáhla se na rozdíl pouhého gólu. Liběšovičtí se bránili zuby nehty. V závěru jim pomohlo i štěstí. Po "malé domu" chycené brankářem do ruky, kopala Powa penaltu. Mára Kadlec ji však v poslední minutě, poslal mimo branku a Grafo svou první výhru již uhájilo...

 

Metodičtí Gladiátoři, neoslní, ale jdou tvrdě za svým cílem

1.FC Barborka - Gladiátoři 2:5 - Gladiátoři uhájili neporazitelnost a před utkáním roku mají plný počet bodů a dobrou výchozí pozici před PodboBulls. V zápase s Barborkou utržili povinné vítězství. Nijak herně neoslnili, ale na Barborku to stačilo. Našla se sice okénka v obraně a za stavu 0:0 a následně i 0:2, měli hráči Barborky 2-3 slibné šance nejen na korigování výsledku, ale skoro až na vyrovnání. Bohužel pro ně, se v tomto zápase, hned 2x , potvrdilo ono známé a tisíckrát profláknuté pravidlo nedáš-dostaneš.....Za stavu 0:0 přišly 2 neproměněné šance a prakticky hned z protiútoku vsítili Gladiátoři vedoucí gól..... Situace se opakovala na začátku duhého poločasu, za stavu 0:2, měla Barborka 3 slibné šance po sobě, kdy se řítili její hráči do přečíslení, místo toho udeřilo opět na druhé straně a zápas by definitivně rozhodnutý....Gladiátoři sice dostali  tomto zápase stejný počet gólů jako v celém dosavadním průběhu UNIO ligy, ale ani to jim nemohlo zkazit radist. Je vidět, že jdou metodicky za svým cílem. Jak moc, to se dozvíme již příští kolo. V 10:00 je čeká maxizápas roku s PodboBulls !!!  

PodboBulls - Cheza  odloženo na 24.10. ve 13:20

Zpět

Vyhledávání

© Unio liga 2009 - 2014