5.kolo

10.10.2010 20:55

To nám to pěkně utíká a máme za sebou hned 1/3 soutěže. Po ní je rozložení sil už poněkud jasnější než na úplném startu soutěže. Ovšem žádné velké překvapení nečekejte. Tradičně na špici hrající a o titul usilující PodboBulls, doplňují letos výborní a bez výkyvu hrající Gladiátoři, za nimi, zpět o 3b, čekají v závětří, na šanci a klopýtnutí prvních dvou, zraněními zdecimovaní a trochu motivačně otupělí Raptoři. Za nimi v závěsu letos velmi dobrá FC Powa. Kolísající Cheza s Barborkou okuopují střed tabulky. V dolní polovině již tradičně, velkohubý FC Santos, letos ovšem střízlivější v prohlášení o to víc hrající fotbal na hřišti, spolu s druhým týmem ze srdce barzilského pralesa, snový pralesní válečníci DrýmTýmu. Za nimi tradičně tápe Academica mezi fotbalem a inženýrskou odyseou, 1 je možná dobrá známka u zkoušky, nikoli počtem bodů po 1/3 soutěže. Přesně 1, totiž Academica má. A pak snad jediné větší překvapení, ovšem negativní, je nulový zisk jak Ručiček, tak nováčků z Liběšovic. Ručičky byly dokonce pasovány na jednoho z aspirantů na zisk Dračího poháru, ovšem vstup jim vyšel prachbídně. Mnohonásobný šampión "vesnické ligy" GRAFO Liběšovice, sliboval být příjmeným překvapením, zatím však zůstává za očekáváním a překvapení je, jak už jsme napsali, spíše negativní.

10:00 Cheza - 1.FC Barborka

Kdo ví co můžeme očekávat v tomto zápase. A to hlavně od Chezy. Tým, který dokáže nadchnout i zklamat, zůstává velkou záhadou a nikdo nemůže odhadnout jak se zrovna hráči vyspí, jak přijdou, sejdou-li se a budou-li vůbec střízliví a schopni produkovat fotbal. To, že Cheza hrát fotbal umí, dokázala v minulém kole. To, že dokáže též pořádně vyhořet, předvedla v zápase s DrýmTýmem. Jako noc a den. Pánbůh se všemi sázkaři. Barborka po slibném začátku narazila na PodboBulls, kteří ji rázně vyučili a vrátili zpět na zem. Těžko odhadnout co to s týmem udělá, nyní je čeká Cheza. Což je za splnění jistých podmínek, také těžký soupeř. Ovšem kluci z Barborky se jistě nevzdají předem. Že fotbal hrát umí a dokážou být při něm i produktivní dokázali v úvodních dvou kolech.

10:40 Gladiátoři - GRAFO Liběšovic

Nováček z Liběšovic bude další překážkou postavenou před Gladiátory ve vysněné cestě za titulem. Trochu za očekáváním zůstává tým Karla Tesaře, ovšem zatím jen výsledkově. Herně patří k příjemným osvěžením UNIO ligy a pokud si tým více zvykne na soupeře a specifické prostředí UNIO ligy, dostaví se, jistě brzy, i výsledky. Naproti tomu Gladiátoři jsou v euforii. Tým šlape, gólově se probudil už i Fanda Kováč, navíc Gladiátory zdobí nejlepší obrana v UNIO lize. Zatím dostali pouhé 2 góly !!! Třetí Raptoři jednou tolik,4. První Bulls dokonce 5. Precizní obrana je tedy hlavní zbraní Gladiátorů v této sezoně. Že je to taktika veskrze úspěšná, o tom svědčí postavení v tabulce. Ještě nikdy neměli Gladiátoři rozehranou sezonu tak slibně jako letos na podzim. 

11:20 Academica - Ručičky

Akademici byli v minulém kole blízko, blizoučko k historickému vítězství nad Raptory. Opět vyšli bodově na prázdno. Opět se o body připravili, jako už  mnohokrát před tím, vlastními chybami. Neproměněné šance je stály vítězství nad Powou, nadměrná produkce vlastních, soupeřem nezaviněných, chyb, stála za porážkou se Santosem. Je to stále dokola. Přitom Academica nemá vůbec špatný kádr, je ale s podivem jaké chyby dokážou tito fotbalisté "vyrobit". Tentokrát se proti nim postaví Ručičky. Tým samotný je trochu zklamán frustrujícím postavením na konci tabulky. "Souboj o sestup"  bude pro oba týmy oním prubířským kamenem, který by mohl buď  konečně zvednout a nakopnout, nebo naopak úplně pohřbít. Ani Ručičky nejsou v ideálním rozpoložení. Tým velkých předsezóních ambicí, se trápí. V minulém kole se dokonce jako vůbec první v této sezoně, ani nesešel a je stále bez bodu. Opět lituji všechny sázkaře, protože tenhle zápas nemá favorita.

 

12:00 FC Santos - Raptors

V Santosu konečně pochopili, že hubou a teoretickými znalostmi mnoho bodů neudělají. Upustili před začátkem sezony od velkohubých prohlášení, přestali klikat na myšku u svého jména při hlasování, který tým získá Dračí pohár, a začali konečně hrát fotbal !!!Zle zatápěl Gladiátorům a kdo ví jak by zápas dopadl, kdyby santosáci proměnili jen polovinu svých šancí. Herně se Gladiátorům více než vyrovnali. Pak však přišel trochu útlum a poněkud nečekaná porážka s Powou, ale hned v dalším kole náprava reputace a vítězství nad Academicou v poměru 7:3. Bez šance nejsou santosáci ani proti zdecimovaným Raptorům. Tým se ještě posílil příchodem Lukáše Imríška z Powy. Spolu s osvědčenou zbraní Santosu "ReiserKár" bude jistě velice nebezpečný. Zvlášť pro zdecimované Raptory. Jejim starým kostem patrně nesvědčí letošní vlhké a vlezlé podzimní počasí, Jajda nemůže nalézti svou formu z minulých sezon, Bláha, když zrovna nezaspí, střídá světlé okamžiky s těmi hodně tmavými, "žebrák" Kaň je dlouhodobě mimo hru, Kočkopes RáziRázek chytá hrnečkový syndrom Lukáše Skleničky(slíbí nedorazí), Tom Frákula již obchází jobcentra v UK a Plíšek obchází bordeli v Thajsku. Nedá se svítit, po dvou bohatých letech si prostě Raptoři potřebují odpočinout a nabrat nové síly.

 

zápas FC Powa - DrýmTým byl odložen

Zpět

Vyhledávání

© Unio liga 2009 - 2014