3.kolo

03.10.2010 20:42

PodboBulls - Grafo Liběšovice 2:1(0:0)

Pešek nakonec dorazil, Býky zachránil veterán Iki, smutný konec pro sympatické GRAFO

Za vytrvalého deště nastoupily oba týmy k úvodnímu zápasu 3.kola UL. A byl to zápas jako řemen. Grafo zaskočilo Bulls celoplošnou aktivitou a napadáním. Ti si proti tomuto způsobu hry dlouho nevěděli rady. Liběšovice byly více než vyrovnaným soupeřem. Hra se přelévala z jkedné strany na druhou a šance střídala šanci. Nikdo si nemohl být jist na které že straně, udeří jako první. Přesto pololčas skončil bez branek. N aúvod toho druhého, zaskočil Bullsrychlou brankou Poborský, který procedil, skrz vyběhnuvšího Pejdu Peška, jemně špičkou míč do býčí svatyně a Grafo vedlo 1:0. To se trochu podepsalo na akcíích a souhře jindy neomylných Býků. Grafo ovšem brzy vyklidilo pozice a s přibývajícím časem začali Bulls svého soupeře mačkat doslova jako citron. Vyrovnání přišlo po samostatné akci Máry Borovce řečeného Kůra. Využil zaváhání dvou dosud bezchybných stoperů Liběšovic(Tesil a Skléňa) a neomylně vyrovnal. Rozhodnutí přišlo až v samém závěru. Když už se zdálo, že si Grafo připíše cenný skalp a první bod v UL, přišlo rozuzlení od nejstarších matadorů v celé UL. Po akci Trabyho vsítil Iki Jirka Uher rozhodující gól a udržel tak Bulls na čele UNIO ligy.

Cheza - DrýmTým 1:2 (0:0) 

"Zázrak na gymplu", sen se stal skutečností, kdo všechno ještě porazí Chezu ???

Hodně nečekaného vítěze měl v pořadí druhý duel nedělního programu UL. Cheza v něm potvrdila, opět, že není nevyzpytatelnější tým než jsou oni a že pokud se jde štěstí naproti, přidá se k tomu víra, bojovnost a srdce, pak se může, hlavně v UNIO lize, stát úplně vše. I zázrak. DrýmTým Chezu zaskočil od samého počátku. Hráči byli aktivní, napadali, bojovali, někdy nefotbalovost nahradili snahou a vůlí prosadit se. Cheza působila dojmem, že se nemůže nic stát a že vše, i góly, přijdou snad samy. A tak se málem i stalo. Doslova zadarmo jim do klína spadla šance jako hrom. Brankař DrýmTýmu, jinak po celý zápas bravurními zákroky držící svůj tým stále ve hře, již po 2. zahrál rukou mimo pokutové území a následovala Penalta. Tu ovšem zazdil naprosto diletantsky Sláva Kudláček. Netrefil ani branku. Terst přišel ve druhém poločase. Po pěkné akci se prosadil Skalicki. Cheza se najednou probudila ze sna a doslova přišpendlila DrýmTým před jejich branku. Zde je třeba opět vyzdvihnout výkon gólmana DrýmTýmu. Pokud chytal rukama tam, kde může, byl vynikající. Druhou penaltu Cheze tentokrát nenabídl on, ale jeho faulující spoluhráči. Po 2. se už nemýlil ani Sláva Kudláček a bylo srovnáno. Mnohým se zdálo, že nyní už DrýmTýmu došel dech a Cheza nějaké ty branky přidá. Opak byl pravdou. Penaltu pro změnu nabídl soupeři i gólman Chezy. Pavel Stecker se nemýlil, Chezu tím definitivně uspal a jeho tým mohl snít ten nejkrásnější sen o vítězství. Senzace byla na světě. 

Gladiátoři - Ručičky  4:0

Vzpoura Gladiátorů pokračuje, Ručičky stále bez bodu a na dně

"Candy derby" tentokrát mělo zcela jasného favorita. Ten splnil svou úlohu, udržel se na špici UL a odsunul Ručičky do úplného suterénu. Zápas byl vyrovnaný do 1. branky Gladiátorů. Ti v rychlém sledu přidali další branky a vzali tím soupeři nejen vítr z palchet, ale i vůli něco změnit. Jakoby Ručičky souboj vzdali a zápas se jen "dohrával". Hattrickem se blýskl agilní Fanda Kováč. Brankař Gladiátorů Petr Kartina tentokrát tolik v pernamenci nebyl. Gladiátoři si připsali další vítězství a již nný se těší na vzájemný souboj s PodboBulls. Jeho vítěz bude mít hodně blízko k zisku Dračího poháru. 

 

FC Powa - Raptors 0:1 (0:0)

Bez gólů se nevyhrává, Raptoři "vyučovali" z produktivity

Dlouho vyrovnaný zápas v němž Raptoři tahali za o něco kratší konec, rozhodla jediná akce po ose Matys-Jajda-FrenkyTom. Byla vůbec 1. střela raptorů mezi tyče a hned vítězná. Do té doby se spíše jen bránili tlaku mládí z Powy. Snad jen ohromná šance Frenkýho ještě v 1.poločase, stojí za zmínku, ten však sám před brankou vysoko přestřelil. Jinak to byl spíš boj. Hodně náročný a vysilující boj. Powa se drala před branku neustálými ataky, tentokrát i dobře bránila a mnoho prostoru Raptorům nedávala. Bohužel pro ni, její hráči nedokázali překonat v neděli vynikajícího Bláhu v  brance Raptorů. A tak známá "pravda" fotbalového mudrce Petra Haryho Vlasáka o tom, že není důležité dávat góly, ale vyhrát, se opět nepotvrdila. Tentokrát sice neprohrál horší tým, ale bez gólů se vyhrát nedá.

Academica Kišiněv - FC Santos  3:7 (2:2)

Santos konečně bodoval, Academica opět ve srabu

Kiška (Péťa Šikl z úřadu), manager týmu Academica Kišiněv k utkání řekl.....Bylo to velice vyrovnané utkání se spoustu brankových příležitostí. Bohužel, soupeř trestal individuální chyby našeho týmu. Nezbývá nic jiného než soupeři pogratulovat k zisku třech bodů. Musíme se soustředit na další utkání a pokusit se získat tři body.
Co znamená dvojice Reiser-Károly pro Santos se potvrdilo v plné nahotě v tomto zápase. Nevím nevím zda-li by na Academicu stačily teoretické "znalosti" secretária Lucase, či zákulisní šíbrování managera Toma MikiMuka. Modlete se pralesáci, ať tihle dva, skuteční fotbalisté (ne snad jediní), chodí i nadále na všechny vaše zápasy. Zápas začal zostra, skóre otevřel hned první střelou, i se zablokovanou krční páteří, Tomáš Hajný. Pak však následovala minuta hrůzi pro Santos.  Martin Parpel ač střežen jak tajemství jedu kurare, dvěma slepenými góly skóre otočil a s indiány to vypadalo bledě. Ukázalo se však jak je důležité mýti ReiserKár. Do poločasu srovnali(Károly) a v tom druhém, když se lámal chleba, vytvořili dostatečný náskok(Reiser), který už Academici nebyli schopni dotáhnout. Ač byl zápas vyrovnaný, tentokrát Santos své šance proměnil a body si vzít nenechal. Doufejme, že nyní se konečně vyhoupne na špičku i herním projevem a bodovým ziskem a ne jen nekonečnými teoretickými znalostmi svých funkcionářů.....

 

Zpět

Vyhledávání

© Unio liga 2009 - 2014