10.kolo

14.11.2010 13:46

10.kolo UNIO ligy může již hodně napovědět a zamíchat kartami a celkovým pořadím letošního ročníku. Jedna definita už může být jasná na 100%. A to pokud Raptoři porazí Barborku, neskončí už hůře než druzí. Což je pro zraněními zdecimovaný tým celkem úspěšný závěr sezony. Gladiátory čeká ještě porce 3 zápasů, v nichž musí k zisku Dračího poháru získat minimálně 6 bodů. Teď je čeká Powa. Tým který je největším zklamáním závěru soutěže. Tým sice ambicózní, ale se značně kulhající docházkovou politikou, zřejmě bude pro Gladiátory pouhým "tréninkovým" soustem a lídr soutěže má první3 veledůležité body téměř v kapse. K zajímavé konfrontaci dojde v zápase Bulls-Santos. Býci ztratili sezonu v posledních 3-4 zápasech a ztráta motivace způsobila, že sezonu dohrává již jen torzo úspěšného týmu. Santos je též sužován vnitřními rozpory(odstoupení managera) a to i přesto, že prožívá nejúspěšnější sezonu v UNIO lize vůbec. Býci budou chtít sezonu dohrát aspoň trochu důstojně, Santos potřebuje v "bitvě o středozem" každý bod. Neuvěřitelný vzestup Chezy může být potvrzen v zápase s Academicou. Blamáž z jarního zápasu s odvoláním gólmana za stavu 2:0, sice Cheze přinesla cenu za událost sezony(ing.Hodek si růžového králíčka za svůj atak odmítl převzít), ale stálo je to důležité body. Mají tedy akademikům co vracet. Akademici se budou jistě snažit navázat na úspěšné minulé kolo, v němž senzačně získlali skalp PodboBulls.

10:00 Liběšovice - Ručičky

Liběšovickým přerušili vítěznou sérii velmi krutě Raptoři. "Sežrali" je 1:13. Manager Tesi ovšem dal vícero hráčům "volno" a patrně se "grafiti" budou soustředit na sobě rovného soupeře, Ručičky. Ty konečně vyhrály. První výhra až v 9.kole je na ambiciózní tým managera Houšky jistě málo a podzim připomíná "zoufalá" léta prvního ročníku UL. Na jaře se jistě dá tým znovu do kupy a věřím tomu, že Karel má v rukávu ještě nějaké to eso. Liběšovice se navzdory úvodním prohrám v UNIO lize dobře zabydlely a jsou příjemným osvěžením naší soutěže. a to ještě zdaleka neřekli poslední slovo. 

10:40 1.FC Barborka - Raptors

Raptoři objevili mistrovskou formu a "návrat krále"kanonýra Jajdy je příjemným závanem "starých dobrých" časů. Ono vůbec souboj o kanonýra a korunu krále střelců letošního ročníku bude ještě hodně zajímavý a dost důležitou roli v něm může sehrát i tento zápas. Splní Jajda svou aktuální normu 5 gólů na zápas ??? Raptoři si vítězstvím mohou zajistit 2. příčku. To je po průběhu sezony velký úspěch a rázná odpověď(vztyčený prostředníček) všem škarohlídům, zapšklým a stále zvracejícím rejpálkům a hnidopichům, kteří zůstali, opět, hluboko v poli poražených, daleko, předaleko za samotnými Raptory..... Kluci z Barborky jsou sice již nyní bodově lepší než v jejich premiérové jarní sezoně. Ovšem sami jistě dobře ví, že to mohlo být ješlě lepší a co je třeba zlepšit. Vnitřní rozpory se snad urovnají a kádr zůstane. Je třeba posílit, ne ho rozštěpit.

 

11:20 PodboBulls - FC Santos

Pro Bulls je to nakonec hodně nepovedená sezona. Po dvou druhých místech měla být právě tahle sezona "jejich". Cíl byl jasný, zisk Dračího Poháru. Nakonec je realita ještě drsnější než nejhorší noční můra. Bulls bojují jen o 3. místo. Protože i to druhé se jim po prohře s Academicou skoro nenávratně vzdálilo. doplatili z velké části na odložené zápasy a poněkud nesourodý kádr. Také post gólmana se ukázal být stále achilovou patou a angažování PejdyPeška, nebyl 2x nejlepší tah. Nyní mají ve svých rukou již jen boj o 3. místo. O to může bojovat, v případě výhry v tomto zápase, i Santos. Tým plný výborných fotbalistů, ambiciózního managera(již bývalého) a užvaněného sekretáře(již nového managera) nakonec ještě může skončit "na bedně". Pro Santos by to byl historický úspěch a po loňské startovací sezoně by se letos jako další tým po Ručičkách, vklínil mezi First4. Ovšem v cestě jsou nejen PodboBulls a Cheza, ale i Academica. Ta je stále v tabulce o bod před Santosem. 

12:00 Cheza - Academica

Souboj hned několika elitních střelců UNIO ligy nabízí tento konfrontační zápas mezi Chezou a Academicou. Na jedné straně Sláva Kudla a Kája Rulf, na straně druhé traverza párpalet - Martin Parpel. Cheza od 4.kola neztratila ani bod. A má k dobru ještě odložený zápas s Gladiátory. Ten se odehraje až po posledním 11.kole. V něm na ni nejprve čeká FC Santos. Cheza má na závěr podzimu na pilno a uvidíme jak se s tím vypořádá. Neuvěřitelné je už jen to, že se Cheza schází v počtu více než hojném!!! Academica v tomto ročníku problém s docházkou nemá. Mužstvo je v euforii. Již po druhé v historii porazili PodboBulls. Teď to chce ještě potvrdit v tomto zápase a Academica se může směle přiřadit k velkým týmům UNIO ligy. Jako zakládající člen na to už "nárok" má, zbývá to potvrdit ještě výkony, které jsou často poznamenány velkými výkyvy.

12:40 Gladiátoři - FC Powa 

Šéf sázkového oddělení UNIO ligy mohl klidně vypsat sázku na to jestli se Powa sejde, nebo ne....Či odehraje-li se zápas, nebo bude kontumován.....Powa je bezesporu tým dobrých fotbalistů, ovšem značně nesourodých a nespolupracujících osobností. Manager Lukáš Hrag patrně není tím pravým pojítkem a stmelujícím faktorem. Powa má na to hrát o příčky nejvyšší, ovšem svůj fotbalový potenciál promrhává a ztrácí v kontextu s docházkou....Gladiátoři dle mého skromného názoru nebudou mít mnoho práce si s touto nesourodou partou hravě poradit. K úspěšnému zakončení sezony jim chybí už jen 6 bodů. Mají na to 3 zápasy. Powu, Academiku a  v dohrávaném utkání Chezu. Dle síly soupeřů a samotných Gladiátorů to vypadá, že o držiteli Dračího poháru na sezonu 2010 je již rozhodnuto.

Zpět

Vyhledávání

© Unio liga 2009 - 2014