1.kolo

20.09.2010 12:26

PodboBulls - Ručičky  5:2

REPRÍZA SEMIFINÁLE PLAY-OFF OPĚT PRO PODBOBULLS

Od začátku svižné utkání s množstvím osobních soubojů, třeskutých až jiskrných srážek, ale též pěkných branek a krásných akcí. Bulls ač stále vedli a tahali za ten delší konec, nedýchalo se jim v žádné fázi zápasu snadno. Ručičkáři kousali a štípali a snažili se "býkům" dostat na kobylku. Ale opět to na Bulls nestačilo. Ti jejich odpor zlomili až v samém závěru, kdy v rychlém sledu zaznamenali 2 "slepence" a bylo prakticky rozhodnuto. Po 2 brankách vítězů vsítili Fišer a Burýšek. Ovšem zvláště druhý jmenovaný proměnil pouze pětinu svých šancí. A proto mu právem patří titul "Spalovač kola".

PodboBulls se ujali vedení brzy po začátku brankou Jirky Volfa. A zdálo se, že je zaděláno na debakl.Oba mančafty se zpočátku potýkaly se změnou pravidel(snížení počtu hráčů a zúžení hřiště), zvláště Bulls(pod novým managerem a se starou bolístkou, kdo bude chytat) s tím měli problémy při jejich roztáhlých kombinacích a "individuálnímu" způsobu hry. Ručičky se, ale nevzdali a Petr Richtarech vyrovnal prudkou střelou "mezi Kulichovy betony". Ten, Jarda Kulich Lefner (hyena) patrně v kabině vyhrál losování o to kdo se postaví do branky. Nutno dodat, že to byl los nadmíru štastný, Jarda Kulich svůj tým několikrát podržel a pložil tak základ k vítězství PodboBulls nad nepříjemným soupeřem, kterým Ručičky jsou.

Cheza - Raptors  1:6

STARÁ PRAVDA, CHEZA NA RAPTORY NEUMÍ 

Ve vyjetých kolejích. Nic nového pod sluncem. Statistiky nelžou..... I tak by se dala charakterizovat mizérie Chezy ve vzájemných zápasech s Raptory. Která se žel bohu pro chezáky opět potvrdila. Cheza ač posílena o hvězdného Káju Rulfa, ač sešla se v počtu více než hojném (až na jednoho celá soupiska), ač přišel dokonce i Míša Baša (kde se vzal, tu se vzal), opět to na "stařičké" Raptory nestačilo. Zápas se jevil jako vyrovnaný jen prvních pár minut. Pak se Raptorům povedla kombinace po ose Kaň-Štěpnička-Kaň a bylo 1:0. Chvíli na to se 2 x nejlepší kanonýr UL Jajda Štěpnička Štěpánek opět proměnil do role nahrávače a bylo to 2:0. Branku vstřelil starší z rodu Frákulů, Duško. Pak vykřesal Cheze naději Stoupa Krupička, ale vzápětí se z penalty trefil(konečně) Jajda Štěpnička a po něm po krásné individuální akci opět Duško Frákula a zápas byl rozhodnut. Pikantní tečku všem divákům přichystal Pavel Paťák Tóša, ketrý byl blízko, blizoučko ke vstřelení své první branky nejen této sezony, ale své vůbec první branky v dresu Raptorů, své vůbec první branky běhěm svého učinkování v UL. Ovšem dopadlo to tradičně. A Pavel Paťák poslal míč ve své šanci opět vedle.......Tradičně.

Gladiátoři - FC Santos  4:1

NA ŠANCE SE NEHRAJE, ANEB KDO DÁ GÓL, TEN VYHRAJE

Jako smršť vlétli santosáci na neštastné gladiátory. Ti se sešli v prachmizerném počtu "takakorát" a od počátku nestíhali zastavovat lavinu útoků FC Santos. Ovšem jeho hráči se předháněli v tom "co všechno jde probůh zahodit". A tak, jak to tak chodí (nedáš dostaneš), udeřilo na druhé straně. Trefil se Honza Rubek a začal tak své galapředstavení(hattrick), které mu vyneslo titul "kanonýr kola". Se Santosem to ovšem nevypadalo ještě tak zle, rychle se otřepal a brzy vyrovnal, zásluhou Ondry Reisera a dál bušil do obrany gladiátorů. Santos si za jeden zápas vytvořil tolik šancí co za celou minulou sezonu. Ovšem výsledek byl stejný. Zmar, bída a zahození i těch nejvyloženějších šancí je příčinou, že Santos je po 1.kole bez bodu. Gladiátoři si zkušeně počkali a vyučili santosáky v efektivitě a "plodnosti". Výkon Santosu ovšem zůstává příslibem pro kola další. Budou-li pokračovat tímto stylem a zlepší-li produktivitu, tzn.najdou-li ve svém středu střelce, přidáme-li kapičku pověstného štěstíčka, nemusí se FC Santos napříště o body dělit.

 

FC Powa - Academica   1:1 

PRVNÍ VYHRÁNÍ Z KAPSY VYHÁNÍ !!
Tak tímto heslem se ve včerejším prvním kole letošního ročníku UNIO ligy řídil náš tým. Leč sahal po zisku tří bodů, nakonec se rozhodl dát na staré přísloví a nechal soupeře skórovat. Tudíž utkání Academica Kišiněv - FC Powa skončilo v poměru 1:1. Naši branku vstřelila nová posila Jakub Zajko, který se osvědčil svou dravostí a jistě bude přínosem pro tým. Na týmu Academiky bylo znát, že letní soustředění na letní fotbalové školy týmu z jejich rodné země Moldávie - FC Zimbru Kišiněv se něco přiučili a v jejich hře byl znát i větší klid a přehled. Už to nebyla ta známá Academica, hrající chaoticky a bez koncentrace. Takže na závěr snad jen "blýská se na lepší časy ".

(autor: Jakub KUBA Mačej)

1.FC Barborka - DrýmTým 5:1

JEN NADŠENÍ NESTAČÍ

Bojovnost, dravost a hlavně nadšení čišela po celý zápas z nováčků UL, DrýmTýmu. Ovšem ani to na Barborku nestačilo a "Santos B", jak se DrýmTýmu přezdívá, je po úvodním kole bez bodu. Škoda sluší se říci. Ovšem zaslouženě, je nutno dodat. Barborka byla, mimo úvod, lepším týmem. DrýmTým dostal do vedení(a zaslouženého) Skalicki, Barborka se hledala a dlouho nemohla najít recept na nadšeně bojujícího soupeře. Mizérii z jara ovšem odvrátili dva hráči, Patrik Hurt a Michal Worsch. Prvně jmenovaný otočil výsledek z 0:1 na 2:1, druhý jmenovaný přidal 3. a 4. gól. Vlnu vzrušení v prakticky rozhodnutém zápase, vzedmul svým výrokem hlavní rozhodčí, pan Fanta David řečený Houmr Dave, Který po zahrání rukou mimo pokutové území brankařem DrýmTýmu nařídil nekompromisně penaltu a tím tak zavedl první precedentní pravidlo v UL. Poradil si tak v situaci, která přímo nebyla v pravidlech UNIO ligy řešena. Za to a za odvahu a nekompromisní přístup mu náleží titul "borec kola".

 

Zpět

Vyhledávání

© Unio liga 2009 - 2014